Omgeving3.jpg
Best prijs garantie
 — 

12 Hotspots in de omgeving van Coevorden

 

Bent u in de omgeving van Coevorden of Hotel Restaurant Talens en heeft u zin om er een dagje op uit te gaan?

Wij hebben 12 leuke hotspots voor u samengesteld die de moeite waard zijn om te bezoeken!

1. Pieterpad

Ooit van het Pieterpad gehoord? Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. De wandelroute is zeer populair bij wandelaars en tijdens de tocht wandelt u door prachtige natuurgebieden en langs interessante bezienswaardigheden. Om in alle rust te herstellen van een dag wandelen en om op te laden voor een nieuwe dag wandelen, hebben wij een speciaal arrangement samengesteld.

BEKIJK ONS 2-DAAGS ARRANGEMENT

BEKIJK ONS 3-DAAGS ARRANGEMENT

2. Boswachterij Gees

 

Boswachterij Gees is een heerlijke plek om te wandelen en te fietsen. Vennetjes en heidevelden doorbreken het patroon van de loofbomen. Aan de oostkant van de boswachterij heb je mooi uitzicht over de lager gelegen open graslanden. De stille oase ligt op ongeveer drie kwartier fietsen van Coevorden en is wat ons betreft zeker de moeite waard om te bezoeken!

3. Dagje Duitsland

 

Doordat Coevorden een aantal kilometers van Duitsland verwijderd ligt, kunt u natuurlijk ook een gezellig dagje naar Duitsland.


Coevorden ligt een klein uur rijden van Duitse steden als Meppen en Lingen.
Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de vele fietsroutes door de Duitse natuur.

4. Wildlands

 

Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren, maak een trucksafari, een arctische 4D-ride en een spannende jungle-boottocht.


Hotel Talens ligt op slechts 15 minuutjes rijden van Wildlands Adventure Zoo Emmen.


Het is mogelijk om vóór of na uw bezoek aan dit prachtige park te overnachten gebruik te maken van onze faciliteiten (inclusief een uitgebreid ontbijt).

5. Huttenheugte

 

Een dagje zwemmen bij De Huttenheugte is alles wat je van een heerlijk dagje weg verwacht!


Het zwemparadijs zit boordevol vermaak door de variatie aan glijbanen, stoomversnellingen en speeltoestellen. De kleintjes hebben de tijd van hun leven!

6. Slagharen

 

Reis van het Wilde Westen naar Mexico, vier carnaval in het oude, ritmische New Orleans en ga op zoek naar goud in Yellowstone. Slagharen ligt op slechts tien minuutjes van Coevorden.


Dit dagje uit kunt u combineren met een overnachting inclusief een uitgebreid ontbijt bij hotel Talens.

7. Stedelijk museum Coevorden

 

Coevorden heeft een boeiende geschiedenis achter de rug vol oorlog, vernietiging en een eeuwig durende strijd om de macht.


Het Stedelijk museum Coevorden, gevestigd in het Arsenaal, neemt de bezoeker mee op een ontdekkingsreis langs het verhaal van Coevorden vanaf de eerste burggraaf tot en met de dag van vandaag. Met een prachtige vaste collectie, wisselende tentoonstellingen en diverse kinderactiviteiten is een bezoek aan het Stedelijk Museum een plezier voor jong en oud.

8. Veenpark Barger-Compascuum

 

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. U rijdt en vaart door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving.


Het Veenpark ligt op slechts een half uur rijden van Coevorden en is voor liefhebbers de moeite waard om te bezoeken.

9. Zwarte Markt Slagharen

 

De Zwarte Markt Slagharen bestaat al meer dan 15 jaar en is een bekend begrip in het Oosten van Nederland.


Iedere zaterdag en iedere tweede en laatste zondag van de maand vindt u in Slagharen een gezellige Zwarte Markt met een binnen- en buitenmarkt. Met meer dan 150 kramen kunt u op de braderie terecht voor een uiteenlopend assortiment. Voor elk wat wils.

10. Plopsa Indoor Coevorden

 

Heeft u zin om gezellig weg te gaan met het gezin? Bezorg uw kinderen een onvergetelijk dagje uit in Plopsa Indoor Coevorden!


Ontmoet Piet Piraat of ga spelen in de Bumbaspeeltuin! Veel attracties zijn binnen en hierdoor is het mogelijk om door het gehele jaar het speelparadijs te bezoeken.

11. Eko-Tours

 

Samen met vrienden, collega’s of familie eropuit en een avontuurlijke excursie in een bosrijke omgeving meemaken ?


Rijd zelf in een 100% elektrische Eko-explorer en ervaar de natuur en cultuur van het Drentse landschap. Door de samenwerking met Staatsbosbeheer is het mogelijk om in het bos rijden en plekken te ontdekken waar u anders niet komt. Daarnaast organiseert Eko-Tours ook diverse excursies waarbij een gids aanwezig is.


Het startpunt (Exloo) ligt op ongeveer half uur rijden van Coevorden.

12. Ermerstrand

 

Genieten van een prachtig strand in Drenthe? Dat kan bij het Ermerstrand!


Dit is een natuur- en recreatiegebied aan de rand van Erm, slechts een kwartier rijden vanaf Coevorden. Ermerstrand staat bekend om het mooie strand, de verschillende eilandjes en uitgestrekte zonneweiden. Er is voor jong en oud van alles te beleven. Het Ermerstrand biedt veel uiteenlopende activiteiten zoals waterskiën, paintball en beachvolleybal. Ook vindt u naast het strand een speeltuin die is opgebouwd als een piratenschip.